Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πάπια ή φραγκόκοτα με σοκολάτα και σαμπάνια
Υλικά
- 1 στήθος πάπιας ή φραγκόκοτας
- 1 κουταλιά ροζ πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- Βούτυρο εκλεκτό (πρόεδρο που λέγαμε)
- 1 κούπα καμπανίτη οίνο (αποφύγετε το cair ή αλλιώς παραγγείλτε σουβλάκια, άντρα πάμε να ρίξουμε όχι να κάνουμε οικονομίες)
- 1/2 κούπα διάφορα ξηροκάρπια χονδροκομμένα (τα φουντούκια τα προτιμώ αλλά πάνε και τα αμύγδαλα με φλούδα και τα κάσιους).
- 30 γρ. μαύρη σοκολάτα γλυκόπικρη
|
|
Ετοιμασία
- Ξεκινάμε χτυπώντας στο γουδί και ουχί τρίβοντας στον μύλο τα πιπέρια. Τα κοπανάμε τόσο ώστε να σπάσουν ελαφρά και να φύγουν οι ωραίες ροζ φλούδες από τους κόκκους. Δεν τα κάνουμε πούδρα.
- Πιέζουμε τα φιλέτα πάνω στα πιπέρια να κολλήσουν πάνω τους.
- Λιώνουμε ελάχιστο βούτυρο σε tefal και σοτάρουμε το φιλέτο της πάπιας. Αν κάνουμε φραγκόκοτα βάζουμε παραπάνω βουτυράκι γιατί είναι πολύ λιγότερο λιπαρή από την πάπια και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να κάνει το φιλετάκι ωραία κρούστα.
- Σβήνουμε με το μισό κρασί.
- Βγάζουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά (ώσπου να τελειώσει η σάλτσα).
- Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τους καβουρδίζουμε ελαφρά στην υπάρχουσα σάλτσα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τον υπόλοιπο καμπανίτη και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας και το κόβουμε εγκάρσια σε λεπτά φιλετάκια. Μέσα οφείλει να είναι ροζ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σαμπάνια και μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με αρμυρίκια και οξύμελι από μπαλσάμικο.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|