Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες με ροκφόρ
Υλικά
- 10 μεγάλες πατάτες
- 1/2 κιλό ροκφορ
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (500 ml)
- 1 κούπα καρύδια
- Κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κούπα μηλόξυδο
- 1 κουταλιά σουσαμελαιο
- Λίγο ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες (για ψήσιμο στο φούρνο), τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σουσαμέλαιο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και για άλλα 15 λεπτά στο γκριλ. (Αν είναι δυνατός ο φούρνος μας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
- Οσο ψήνουμε τις πατάτες, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά τα καρύδια μαζί με το ξύδι.
- Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε το ροκφόρ το οπαίο ή θα το έχουμε περάσει από σήτα ή θα το έχουμε λιώσει καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά να δέσει.
- Πριν γυρίσουμε το φούρνο μας στο γκριλ περιχύνουμε τις πατάτες με την sauce και τις βάζουμε πάλι στο φούρνο για το τελικό ψήσιμο στο γκριλ και σερβίρουμε.
Παιδιά είναι απίστευτα νόστιμη συνταγή. Οι πατάτες γίνονται τραγανές από πάνω
λόγω του γκριλ, και από κάτω μελώνουν. Μιαμ Μιαμ.
Στην sauce ροκφόρ φυσικά συμβάλατε και σεις και ιδιαίτερα o nicos.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω...εεμ, καλά, πάλι ξέφυγα!!
Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)
|
|