Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καβουρομακαρονάδα
Υλικά
- 500 gr πέννες ή κοχύλια (ή δικής σας προτίμησης pasta)
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 1 πακετάκι καβούρι απομίμηση (σουρίμι)
- Λίγο πατέ από τόνο (περίπου 1,5 κουταλάκι)
- 3 κουταλιές σούπας τυρί ρικόττα
- Λίγο λευκό κρασί
- Βασιλικός (κατεψυγμένος κατά προτίμηση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- (η δοσολογία μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας με λίγο αλάτι al dente.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια μαζί με τον κύβο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι και το καβούρι σε κομμάτια και αφού σοταριστεί και αυτό ελαφρά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε στο μίγμα της σάλτσας λίγο από το πατέ του τόνου και ανακατεύουμε καλά.
- Επειτα προσθέτουμε και την ρικόττα μας, ξαναανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στην φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.(Αν βγει πολύ πηκτό το μίγμα αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα)
6.Στο τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό (στο τέλος για να μην πικρίσει).
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους το
μίγμα της σάλτσας μας.
- Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
Finitto.....!
Τip: Αν δεν θέλετε να ξετυλιχθούν οι ροδέλες του καβουριού, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος το καβούρι!
Σερβίρεται με λευκό κρασί της αρεσκείας σας.
Τη συνταγή συνιστά: η Antigone (δικής της εμπνεύσεως)
|
|