Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ομελέτα με αρωματικά βότανα
Υλικά
- 6 αυγά
- 250 γραμμάρια ντομάτες πολύ ώριμες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 80 γραμμάρια μπέικον
- Ενα ματσάκι ανάμικτα αρωματικά χορταρικά ψιλοκομμένα:
- Λάδι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις τομάτες από την εξωτερική μεμβράνη, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και στη συνέχεια τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σοτάρουμε χωρίς κανένα είδος λίπους το ψιλοκομμένο μπέικον και το διατηρούμε ζεστό.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, τα σοτάρουμε με λίγο λαδάκι μέχρι να γίνουν όμορφα και τραγανά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις τομάτες, τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 της ποσότητας από αρωματικά χορταρικά.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, ρίχνουμε στο μείγμα τα λίγα από τα αρωματικά λαχανικά
που έχουμε κρατήσει κατά μέρος.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε μια- μια τις ομελέτες μας. Γίνονται 8 μικρές ομελέτες ή αν θέλετε 4 μεγάλες. Διατηρούμε τις ομελέτες μας ζεστές.
Σερβίρουμε την κάθε ομελέτα ως εξής: Απλώνουμε μια ομελέτα σε κάθε ατομικό
πιάτο, ρίχνουμε επάνω όλα τα υλικά )τα κρεμμύδια, τις τομάτες, το μπέικον) και
πασπαλίζουμε το πιάτο γύρω – γύρω με τα αρωματικά χορταρικά που είχαμε κρατήσει κατά μέρος.
Αν έχουμε φτιάξει μεγάλες ατομικές ομελέτες μπορούμε και να τις τυλίξουμε σε ρολό.
Τη συνταγή συνιστά: Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|