Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ομελέτα με πράσινα σπαράγγια και καπνιστό σολομό
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 δεματάκι πράσινα σπαράγγια
- Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 80 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- Δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος φυτική
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μερικά φυλλαράκια chives
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια, τα δένουμε πάλι σε δεματάκι και βράζουμε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να είναι οι τρυφερές κορυφές έξω από το νερό (αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια θα είναι πιο
εύκολο) για 10-12 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε όλα σε ροδέλες ακόμα και το πράσινο μέρος
τους, τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε προσεκτικά και
τα τρυφερά σπαράγγια.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τον σολομό.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε προσεκτικά τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και τον σολομό και ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τη ομελέτα μας.
Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο chives.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|