Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες φούρνου
Υλικά
- 6- 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
- 2 &
- 8211;3 μέτρια καρότα
- 1 μικρή σελινόρριζα
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπόρους κόλιανδρου και κύμινου
- Ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χλιαρό νερό
- ¾ της κούπας ελαιόλαδο
- Προαιρετικά χυμό λεμόνι
- (ΕΠΙΛΟΓΗ: ολόκληρες πατατούλες αντί για τεμαχισμένες, όχι στη σελινόρριζα αν δεν αρέσει!)
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
- Αποφλοιώνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, (στη μέση και ξανά πάλι στη μέση).
- Καθαρίζουμε τη σελινόρριζα και την κόβουμε φετάκια.
- Πασπαλίζουμε με τα αρώματα και θρυμματίζουμε τον κύβο λαχανικών.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο ή το αφήνουμε ολόκληρο.
- Λαδώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.
(Αν ψήσουμε σε πυρέξ και σερβίρουμε απευθείας, προσέχουμε πως θα διατάξουμε
σε χρώματα τα υλικά).
- Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε μόλις να καλύπτονται οι πατάτες, τις ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο (250 °C) για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη
θερμοκρασία στους 200 °C.
- Μόλις ροδίσουν από πάνω τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε έως ότου μείνουν με το λάδι τους.
Τη συνταγή συνιστά: η Lilly (δικής της εμπνεύσεως)
|
|