Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σου
Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 της κούπας νερό
- 75 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 100 γρ. αλεύρι
- Πολύ λίγο αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Μόλις το μίγμα μας πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί, κατεβάζουμε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει μία μπάλα που να ξεκολλάει από τις πλευρές της κατσαρόλας και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα κορνέ (άνοιγμα 12 χιλιοστών) και σχηματίζουμε τα σου πάνω σε βουτυρωμένο ταψί (θα μας χρειαστούν δύο ταψιά) αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.(Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να κάνουμε τα σου παίρνοντας λίγο-λίγο το μίγμα με ένα κουτάλι).
- Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο στους 220 C για 20 με 25 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Οταν κρυώσουν τα σου τα ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι από την μία πλευρά και τα γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί, κρέμα πατισσερί ή ροκφόρ, σαλάμι, ζαμπόν κλπ.
|
|