Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτσα αλα stevi
Υλικά
- Για τη ζύμη (για ένα μεγάλο ταψί):
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι μαγιά ή 20 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κούπα λάδι
- Για τη σάλτσα:
- 1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- Λίγο ζάχαρη
- Λίγο κορν φλαουρ
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- Για τη γέμιση: 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
- Μανιτάρια
- Πιπεριές ψιλοκομμένες
|
|
Ετοιμασία
- Ζύμη: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
- Ρίχνουμε μετά το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβώλους).
- Αλευρώνουμε τη ζύμη τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιασθεί ο όγκος της (περίπου 30 λεπτά).
- Οταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε πιέζoντας με δύναμη με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί να πάρει το σχήμα του και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι παντού για να ψηθεί καλύτερα η ζύμη μας.
- Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κορν φλαουρ και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη.
- Στρώνουμε πάνω από την σάλτσα το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε το τυρί και την πιπεριά.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Η στεγνή μαγιά (στο φακελάκι) κάνει τη ζύμη λεπτή και η νωπή μαγιά (στο χαρτί) κάνει τη ζύμη πιο φουσκωτή σαν ψωμί.
Η επιλογή είναι δική σας.....
Καλή όρεξη...
Τη συνταγή συνιστά: η stevi (δικής της εμπνεύσεως)
|
|