 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάλτσα δαμάσκηνου για ψητά
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι πιπεριά αποξηραμένη καυτερή χωρίς σπόρια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στα δύο
- 2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε την πιπεριά και μετά το κρασί.
- Οταν πάρει βράση προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλάτι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πήξουν ελαφρά (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα κρασί).
- Βάζουμε την σάλτσα στο μπλέντερ μαζί με τη μουστάρδα και είναι έτοιμη.
Σημειώνω ότι η σάλτσα αυτή δεν είναι πολύ καυτερή. Βοηθάει η πιπεριά χωρίς τα
σποράκια που βρήκα στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου.
Συνοδεύει θαυμάσια οτιδήποτε ψητό (σχάρας, φούρνου ή κατσαρόλας)
Συνοδεύει: Ψητo κρέας
Τη συνταγή συνιστά: η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
|
|