Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μήλα κομπόστα
Υλικά
- 1 κιλό σκληρά μήλα
- 3/4 του κιλού ζάχαρη
- 1 1/2 κιλό νερό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κομμάτι κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και μόλις πάρουν
- Βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου (τα μήλα να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)και αν χρειάζεται ξαφρίζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Βγάζουμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και από το ζουμί κρατάμε όσο θέλουμε.
- Αφαιρούμε την κανέλα και σερβίρουμε την κομπόστα αφού κρυώσει.
|
|