Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιλάφι (απλό)
Υλικά |
|
Ετοιμασία
Παρουσιάζουμε το πλέον απλό πιλάφι, χωρίς μπαχαρικά και μυρωδικά για να επισημάνουμε τον "χειρισμό" τού ρυζιού. Το πιλάφι συνήθως συνοδεύει στο πιάτο κάποιο άλλο έδεσμα (κάτι με πιλάφι) ή εμπλουτίζεται με κάποιο άλλο κύριο υλικό (πιλάφι με κάτι π.χ. μυδοπίλαφο). Ενα νόστιμο και γρήγορο στην ετοιμασία πιάτο είναι το πιλάφι με γιαούρτι. Οσο για τα μυρωδικά τα αφήνουμε σ' εσάς. (Θα λάβετε βέβαια υπόψιν και τι θα συνοδεύει το πλάφι).
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλό είναι να μήν βασιζόμαστε και πολύ στο ρολόι αλλά να δοκιμάζουμε πού και πού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Οταν γίνει το ρύζι το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει (αν θέλουμε βάζουμε στο τηγάνι και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι) το ρίχνουμε πάνω από το ρύζι. Ανακατεύμε λίγο για να ποτίσει όλο το ρύζι.
|
|