Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκόξυνο κοτόπουλο με λαχανικά
Υλικά
- 3/4 του κιλού κοτόπουλο
- 3 καρότα
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σουσάμι
- 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 κούπες χυμό ντομάτας
- 5 κουταλιές σόγια σος
- 5 κουταλιές σάλτσα τιριγιάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στην σος
τιριγιάκι με λίγο αλάτι και πιπέρι.
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε σε στικς τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί
με το χοντροκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές σπορέλαιο για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το μέλι τον ανανά, το χυμό ντομάτας και την σόγια σος. Η φωτιά παραμένει στο δυνατό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, την σβήνουμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος και στο ίδιο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σουσάμι, για περίπου 5 λεπτά.
- Αδειάσουμε το μείγμα με τα λαχανικά στο κοτόπουλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρεται με ρύζι Basmati.
Θα με θυμηθείτε...όποτε το έχω σερβίρει καταναλώνεται στο πι και φι και όλοι μου ζητάνε τη συνταγή..
καλή όρεξη λοιπόν...
Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΤΣΑ (δική της εμπνεύσεως)
|
|